22 Temmuz 2010 Perşembe

Ne Mutlu Türkiye! (ya da Sakıncalı Spermler)

Sevgili takipçilerim, zannetmeyin ki asabiyetim azaldı. Bir kasabada "... soyunu koruma kanunu" varsa asabi bir kurbağanın sinirlerine hakim olması hiç kolay değil. Bizim oralardaki kanunu biraz anlatayım:
"Sağlık Bakanlığı'ndan yurtdışındaki sperm ve yumurta bankalarına başvurarak çocuk sahibi olmak isteyenler kötü haber! Resmi Gazete’de 6 Mart’ta yayınlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda tartışmalar yaratan “Üremeye Yardımcı Tedavi Uygulamaları ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri” Yönetmeliği’nde, “soyu koruma” amacı ile radikal bir değişiklik yapıldı.Yeni yönetmeliğe göre, yurtdışındaki sperm bankasından alınan sperm veya yumurta ile hamile kalanlar hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunulacak ve bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile dava açılacak."
Ve bu yüzden kamuoyunda silikonlarıyla meşhur olan bir ünlümüz de ABD'deki bir sperm bankası yoluyla hamile olduğunu açıklayınca hakkında inceleme başlatıldı. Gerçi daha sonra eski sevgilimden hamile kaldım dedi ama asıl derdimiz bunlar değil (Özkökgillerden mi oluyorum ne?:)
Şimdi, asıl meseleye gelelim. "Türk soyunu koruma kanunu". Azıcık mürekkep yalamış hangi sosyal bilimciye sorarsanız sorun size "ırk" kavramının hepitopu 200 yıllık bir geçmişi olduğunu, ırkın kurulmuş ve geçişgen bir kavram olduğunu dile getirecektir. Düşünün, Prof.Halaçoğlu dahi bugün kendine Kürt diyen aşiretlerin aslen Türkmen olduklarını söyleyerek bu geçişgenliği kanıtlamış oldu (nihahah!) Ayrıca yapılan DNA araştırmaları ve cumhuriyet dönemindeki mübadeleleri ve göçmenleri dikkate alırsanız bugün Anadoluda yaşayan insanların yalnızca küçük bir yüzdesinin orta asya kökenli olduğu ortaya çıkıyor (Gündüz Vassaf %30 diyor kitabında ki bence yüksek bir rakam:)Hepsini bıraktım, kanlı canlı ve Türk olmayan bir erkekle evlenip ondan çocuk yapmak serbestken yurtdışından sperm almak neden yasak oluyor onu çözemedim? Üstelik yurtdışından alınan spermin yağız bir türk civanmertine veya orta asyalı bir türke ait olma ihtimali de azımsanmayacak kadar yüksek.
Velhasılı kelam benim şöyle bir önerim var. (Aslında Sivilay Abla'dan arakladım:)
Bundan sonra Türk kadınlarının anadoludaki Kürt, Rum, Ermeni, Çerkez, Çeçen, Makedon, Boşnak, Bulgar, Arap, Süryanilerle evlenerek Türk soyunu bozması yasaklansın ve orta asyadaki sperm bankalardan alınacak spermlerle hamile kalmaları mecburi kılınarak orta boylu, sarı benizli, tava suratlı, çekik gözlü, basık burunlu ari bir Türk ırkı yaratılsın.
Ne mutlu Türkiye!(Bkz. Helin Avşar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder